Nog meer online lezingen van de Radetzkymars

Op 31 januari 2021 werd de tweede van een reeks lezingen van Roths Radetzkymars 'gelivestreamd'. Dit keer werden de fragmenten voorgelezen door het duo Els Snick en Maaike Cafmeyer. Maaike studeerde in 1999 in de Dramatische Kunsten. Ze beleefde haar grote doorbraak op TV door haar rol in ‘Het geslacht De Pauw’ en ‘Aspe’. Naast het theater- en tv-werk duikt Maaike ook geregeld op in musicals en wordt ze veel gevraagd voor het inspreken van animatiefilms.

Ook deze livestream werd muzikaal ondersteund door Collectief Canapé, met muzikanten Shalan Alhamwy en Jonas Malfliet.

De derde livestream was op 28 maart 2021, met als lezer Lize Spit.Lize Spit behaalde haar master in scenarioschrijven aan de RITCS. In 2016 won ze de Bronzen Uil voor haar debuutroman 'Het Smelt', waarvoor ze datzelfde jaar ook de eerste Hebban Debuutprijs voor beste Nederlandstalige debuut ontving. In december 2020 verscheen haar tweede roman, Ik ben er niet (bij uitgeverij Das Mag). Voor de lezingen van fragmenten van Radetzkymars schoof Lizes partner en schrijver Rob van Essen ook aan.

Op 25 april 2021 werd de vierde livestream uitgezonden. Dit keer met ondersteuning van schrijver en dichter 𝗞𝗼𝗲𝗻 𝗣𝗲𝗲𝘁𝗲𝗿𝘀. Hij debuteerde in 1988 met ‘Conversaties met K.’, een verzameling van losse anekdotes, waarvoor hij de Nieuwe-Yangprijs ontving. In ‘Kamer in Oostende’ (2019) vertelt hij over zijn jarenlange vriendschap met een schilder, die hij telkens ontmoet in Oostende, waar ze allebei ooit de liefde van hun leven gevonden hebben.