Aankomende activiteiten

9 juni 2024

Amsterdam, Goethe instituut: Jaarlijkse bijeenkomst van het Internationale Joseph Roth Gesellschaft, met lezingen over Joseph Roth. Femke Foppema spreekt over het leven van Andrea Manga Bell en haar turbulente relatie met Joseph Roth. 
Aanmelden via https://www.goethe.de/ins/nl/nl/ver.cfm?event_id=25427641

4 augustus 2024

THEATER AAN ZEE - OOSTENDE, om 15u op de Groentenmarkt bij 't Leeshuus: voorstelling met verrassende voorlezers en de Noordzee Brassband. Gratis en voor iedereen toegankelijk! Tussen de legers staat diezelfde dag in 't Leeshuus op het programma van de leesclub met Jos en Els. Meer info volgt op de website van 't Leeshuus en in de brochure van Theater aan Zee.

31 augustus 2024

Ledendiner in Amsterdam, ter ere van het 10-jarig bestaan van het Joseph Roth Genootschap.

16u ontvangst met koffie en thee
17u lezing door musicologe/Exilmusik-specialiste Primavera Gruber 
en auteur/migratiespecialist Tom Naegels 
18u aperitief en Oostenrijks driegangendiner (ook vegetarisch/veganistisch), gelardeerd met al dan niet spontane tafelredes.

1 september 2024

Katerlezing in Amsterdam

10u ontvangst met koffie en thee
11u Literair-muzikaal programma met Els Snick en Koen Broucke rond Joseph Roth en zijn leven in het Amsterdam van de jaren dertig.
13u desgewenst (na inschrijving) lunch in de Balie.

3 oktober 2024

OUDENAARDE, om 19u in Boekhandel Beatrijs. Simon Demeulemeester praat met Jos en Els over Joseph Roth en Tussen de legers. 

19 oktober 2024

Kerk van Moregem in WORTEGEM-PETEGEM, om 20u.Muzikale Roth-avond met Tom Lanoye, Jos Geysels, Els Snick, Koen Broucke (beeld en piano) en Shalan Alhamwy (viool)

10 november 2024

KNOKKE-HEIST,  om 11u in Cultuurcentrum Scharpoord. Muzikale matinee rond Joseph Roth en de vriendschap, met Koen Peeters, Erik Vlaminck, Els Snick, Koen Broucke en Shalan Alhamwy. We trakteren met de Neunziggrädiger die Bas Lubberhuizen voor ons heeft gestookt.


Activiteiten uit het verleden

21 april 2024

OOSTENDE, om 15u in Boekhandel Corman: Koen Broucke, Els Snick en Jos Geysels gingen in gesprek over Tussen de legers. De studenten van de Vertalersvakschool, die mee hebben vertaald, lazen voor.

23 maart 2024

 

Literaturhaus Leipzig: In Leipzig was het Joseph Roth Genootschap, samen met het Internationale Joseph Roth Gesellschaft uit Wenen betrokken bij de tentoonstelling over Duitse Exilliteratur in Amsterdam, tijdens de Leipziger Buchmesse.

27 januari 2024

Stadswandeling in Oostende in het spoor van Joseph Roth en zijn vrienden, zie nieuwsbrief december 2023. Om 18u een  speciaal diner voor het 10-jarig bestaan van het genootschap. Voor foto-impressie, zie hier.

30 juli 2023

 

 

Jaarlijkse borrel:

In 't Leeshuus op de Groentemarkt in Oostende: Muzikaal-literaire middag rond Joseph Roth en Oekraïne, met Koen Peeters, Luc Muylaert, Els Snick en de Noordzee Brassband. Voor verslag van Koen Broucke en foto-impressie, zie hier.

7 mei 2023

Katerlezing in het Vleeshuis in Ieper, met:

  • Voorlezing van fragmenten uit Roths romanfragment Aardbeien door Geert en Mietsie Mak;
  • Lezing van Roth-biograaf Keiron Pim. Voor zijn tekst klik hier.
  • Muzikale omlijsting door dameskoor Belladonna

6 mei 2023

Ledenbijeenkomst en -diner in Ieper, in het In Flanders Field Museum, met o.a.:

  • stadswandeling: Ieper in de Eerste Wereldoorlog vanuit literair perspectief, gidsen Piet Chielens en Pieter Trogh van het IFFM 
  • Menenpoort: kranslegging en bijwonen van de Last Post 
  • Diner: aperitief, driegangenbuffet, koffie of thee. Bijdragen van diverse leden

22 november 2022

Om 20u presentatie van Vlucht en einde van Joseph Roth met Els Snick in boekhandel De Zevensprong in Tilburg.

6 augustus 2022

In Oostende, werd op het Theater aan Zee (TAZ) 'Auf Reisen' gebracht, een voorstelling in het teken van Oekraïne met teksten van Joseph Roth en Stefan Zweig. Erik Vlaminck nam het woord in naam van de PEN-Club, Els Snick praatte het verhaal aan elkaar, Shalan Alhamwy begeleidde op de viool, Koen Broucke maakte prachtige schilderijen als decor en speelde piano. Geert Mak en Mietsie Ruiters konden er door corona niet bij zijn. Martin Heylen en Jos Geysels namen het voorlezen van hen over. De verrassing van de voorstelling was Svitlana Vanhove, die Roth in het Oekraïens las, danste en zong.